onsdag 6 november 2013

halloween/thanksgiving middag

väl hemma i Sverige och Dalarna hade jag i helgen dragit igång en halloween/thanksgiving middag för hela stora familjen. Så himlans mysigt att bara umgås med nära och kära och väldigt skoj att laga en massa mat som jag aldrig tidigare provat på. Menyn bestod av örtgrillad kalkon (såklart), potatismos, brysselkål med bacon, marshmallowsgratinerad sötpotatis, stuffing med äpplen, välnötter och russin, tranbärssås, brunsås och till dessert pumpapaj. Eftersom jag inte är någon höjdare i köket var det lite stressigt och hela lördagen gick åt till matlagningen men det blev väldans gott iallafall... och fint pyntat var det också!

 tre systrar i köket... desto fler kockar...

pyntat och fint med flaggor och spindelväv

finfina lyktor som mina systersöner gjort av gamla burkar

marshmallows, smör och kanel till sötpotatisen

brysselkål och bacon i pannan... en ny favorit

 kalkon på riktigt amerikanskt sätt

 stuffingen i ugnen

efter 6 timmar i köket, kunde maten äntligen serveras

pumpaj till desert

och självklart amerikanska cookies

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar